Paard met een missie

Geplaatst op Geplaatst in hoofdcategorie

Paard met een missie!

De voskleurige KWPN merrie hinnikte zachtjes terwijl de eigenaresse de stal uit liep en op weg naar huis ging. De merrie voelde zich ziek, ellendig en stond in een kale stal. Haar hoofd leunde op de open deur. Stil en bijna bewegingsloos probeerde ze in het moment te zijn. Geen strootje meer te peuzelen want de tandarts was geweest…. Een wat nerveuze eigenaresse vroeg die ochtend direct om een sedatie zodra de veearts binnen kwam. Omdat de spanningen niet afnamen, werd er gekozen voor een dubbele dosis!  Tijd werd niet genomen, er stonden 9 paarden op de planning… De merrie was geholpen, de tandarts vertrokken en de pensionhouder werd gevraagd ‘s avonds het stro in de stal te gooien. De merrie probeerde contact te maken en verbinding te zoeken met haar eigenaresse maar tevergeefs… het paard hinnikte maar de eigenaresse hoorde het niet en reed van het pad af.

Het paard draagt zijn weg.

Het paard heeft een levensplan.

Ook het paard volgt zijn zielsontwikkeling en koos vooraf voor de rode draad in dit Aardse leven.

 

 

“Wil jij eens komen kijken?”, vroeg de eigenaresse wat nerveus en bedrukt. “Kijk wat een hoge hartslag mijn pony heeft! Zou ze dampig zijn, of benauwd, of koliekachtig?” Zenuwachtig drentelde de eigenaresse rondom haar pony, met eenzelfde hoge ademhaling en veel spanning in haar lijf. Ze zat slecht in haar vel want ze was de dagen ervoor nogal geconfronteerd met zichzelf tijdens een intense training. De disharmonie en disbalans in haar eigen lichaam & geest waren overgeslagen op de pony. Maar dit verband werd niet herkend… Ik vroeg haar iets met haar ademhaling te doen en te vertrouwen op de pony, te vertrouwen op zichzelf en het even de tijd te geven. De ogen van de pony stonden goed. Er was niet zoveel aan de hand. Als zij wat afstand zou nemen, zou de pony snel weer okay zijn nam ik waar. Maar dat was niet de keuze van de eigenaar. Zij keek niet naar zichzelf. Belde direkt de kliniek. De veearts kwam. Er werd gemeten, gevoeld, geprikt en overwogen. De medicijnen kwamen en de dagelijkse dosering was bepaald, de rekening geschreven en de zorgen niet minder. De pony heeft  maanden nodig gehad om te herstellen en de eigenaresse was content dat zij zo snel en goed had gehandeld met haar pony en ondanks de hoge veeartskosten, haar pony weer “boven Jan”was…. En zij liep door met dagelijkse angsten en onderhuidse spanningen. Het leed was nog niet geschied.

Ieder paard of hond, kat of ander dier, heeft een thuisbasis. Iedere ziel is vanuit zijn oorsprong verbonden met een specifieke zielengroep met bijbehorende specialiteit en functie. Deze thuisbasis blijft begeleiden en de ziel is dan ook in sterkere verbinding met het ene of het andere sterrenstelsel. Planetair kun je in de (dag)horoscoop van een dier of mens het temperament, de toon en de zielsfrequentie waarnemen en (h)erkennen. Het ene paard zal sterker Pleiadisch gericht zijn wat inhoudt dat het paard zich zal richten op het herstellen en bijdragen in harmonie en evenwicht op Aarde. Dit paard zal bijna grenzeloos liefdevol zijn en kiezen voor de zachte hand… Het andere paard heeft een sterke Arcturus connectie, dit zijn de paarden die zeer geschikt zijn voor coachingswerk. Deze paarden dringen door, doen veel met het lichaam van zichzelf en de ander (mens) door aanraking, een duwtje, contact maken, zoeken meer verbinding en stellen zichzelf makkelijker centraal door het emotionele leven te manifesteren. Dit zijn paarden die confronteren, die de grenzen overgaan, die vaak mensen raken in hun onvermogen of angsten. Zo zijn er ook Sirius paarden, de paarden die een helderheid bij zich hebben en een zelfbewuste, rustige, wijze attitude waar vaak direct respect voor is bij mens en dier. Het zijn de “voorlopers”, paarden die de inzichten versterken, paarden die ook zelf snel en makkelijk leren. Een vredige alertheid hebben en opnemen en waarnemen. De Sirius paarden zijn gericht op kwaliteit en zullen het slechtere hooi weigeren. Deze paarden drinken het vervuilde water niet. Eten in het algemeen niet veel en “zijn” vooral… Deze paarden tillen de kudde energetisch op, denk hierbij aan de imposante rol van de walvissen en in lichtere mate de dolfijnen, die kosmische informatie downloaden via de zee en de golfstromen en de Aarde helpen  on track te blijven.  Deze Sirius paarden komen steeds meer naar de Aarde en doen een bijdrage in het verstevigen van het nieuwe licht netwerk rondom de Aarde!

 

De wisselwerking tussen onze zon en de andere grotere zonnen zoals Arcturus, Sirius maar ook vanuit verdere oorden is groot! Onze zon ontwikkelt zich verder en staat hierbij in contact met haar omgeving, net als wij. Er verandert veel en snel. Astronomen verbazen zich meer en meer over de zonnestormen van de zon en wat vroeger berekend en voorspeld kon worden in het gedrag van de zon, worden er nu grote conferenties georganiseerd om alle knappe koppen te verzamelen en er samen achter te komen “hoe het nu toch zit met de zon”…. Er zijn andere krachten aan het werk. Frequenties bereiken de Aarde waar de gewone mens nog niet vertrouwd mee is maar het lichaam wel op reageert. De Aarde en haar omgeving resoneert op de wijziging van diverse sterrenstelsels zoals de Plejaden ( de harmonie en balans waar de Plejaden voor staan, zijn daadwerkelijk aan het verschuiven). Maar vergeet Sirius niet, onze grote heldere zon 1,6x zo groot als onze eigen zon en 26x zoveel lichtkracht. Sirius die dichterbij komt, ons nadert, zorgt letterlijk en figuurlijk voor meer warmte op Aarde maar ook een nadere kennismaking met de nieuwe technieken, krachtige waarnemingen en bredere kosmische verbindingen…. De werelden worden groter en alles is met elkaar verbonden… alles volgens schema…. Alles op het juiste moment…. De Aarde zorgt voor zichzelf. De natuur brengt zichzelf in balans. En de mens probeert te ervaren en te leven.

De natuur kan deze ontwikkeling nog redelijk bijhouden. De mens daarentegen heeft enige discipline nodig en dient zichzelf meer leiding te geven. Komende jaar zal het belangrijker worden je bewust te worden van de actuele behoeften! Verantwoording voor jezelf blijven dragen. Want de discipline om jouw pad te blijven volgen, niet te projecteren of aan te haken maar in jouw eigen centrum te zijn en te blijven; die discipline zorgt voor de werkelijke groeistappen de komende periode! Dus als er iets “mis” is met jouw dier of de Beuk voor de deur, onderzoek jezelf…. Kijk naar hoe en waarmee je resoneert in jouw omgeving. Welke uitwisseling er plaats vindt… niets is zomaar. De natuur is heel dichtbij en in afstemming. Ook met jou.

Onze paarden resoneren met dat wat er aangeboden wordt. In sfeer, in voer, in omgang, in lichaamstaal, in contact met de kosmos. De zonnestorm die na een kleine 2 dagen onze Aarde bereikt, kan door paarden ervaren worden door een wattig, raar hoofd en wat dizzy zijn, disbalans. De maaninvloeden zijn groot, een wedstrijd rijden met afnemende maan is logischerwijs een totaal andere beleving dan met een volle maan! Energie is of naar binnen of naar buiten gericht met bijbehorende fysieke uitingen. Onze paarden reageren sterk op hun hartverbindingen, met die mensen en paarden waar ze van houden en mee in contact zijn. Door voldoende beweging kan een paard loslaten en ontspannen. Door een paard groot en breed met letterlijk veel ruimte in contact te te kunnen laten zijn in een zo natuurlijk mogelijke habitat, geef je het paard de mogelijkheid in zijn eigen kracht te blijven. Bij zichzelf. Maar we weten, in de gemiddelde huisvesting van een paard kunnen de kilometers niet gemaakt worden en verzamelt het paard indrukken en slaat het op. Wanneer je als eigenaar of pensionhouder je bewust blijft van je eigen veld en energie, kun je het wezen van het paard ook respecteren en het paard in zijn eigen centrum laten zijn. Vraag, respecteer, ontvang, zachte energie, kwetsbaarheid, vredige rust, allemaal termen die hierbij horen…

 

2018 zal een jaar zijn waarbij kwaliteit en onderscheidingsvermogen centraal willen staan. Specifiek bekeken naar de paarden en wetende dat ook paarden onder invloed staan van planetaire beweging is de horoscoop een graadmeter en richtingaanwijzer voor en met paarden. Voor het komende jaar zie je dat paarden voor steeds meer balans zullen zorgen wanneer zij daar de kans toe krijgen. Paarden ontvangen en resoneren kosmische energie net als de walvissen. Zij aarden kosmische informatie en transformeren natuurkracht. Voor deze eigenschappen en talenten hebben zij de juiste omstandigheden nodig. Dit houdt o.a. in zuiver voer en water maar ook rust, stilte, contact, beweging en ruimte. Paarden zullen steeds sneller en sterker reageren op de omgeving. Incasseringsvermogen zal afnemen. De liefde en onvoorwaardelijke verbinding die een paard aan kan gaan, zal niet veranderen maar zijn incasseringsvermogen neemt af… de reserves zijn veelal minder… het belang van meer kwaliteit op fysiek en energetisch niveau helderder!

Aktie – reactie vermogen versterkt! Ik vermoed dat paardencoaching zal groeien en serieuzer genomen zal worden door een groter publiek en met name voor emotioneel lichaamswerk helend kan werken. Uitgaande van de vele lichamen die mens en dier belichamen, zal paarden coaching niet veel verder groeien dan het kunnen ervaren zachte energie, het beleven van jouw eigen centrum en aarding, leren hanteren van angsten en dieper liggende emoties en gevoelens en met name; meer verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf!

En dan specifiek, heb ik jou wellicht via dit artikel kunnen inspireren jouw paard als individuele ziel te kunnen gaan waarnemen met zijn eigen programma, zielsverlangens, talenten en ook leerprocessen. De plotselinge gedragsveranderingen die we kunnen waarnemen bij paarden kunnen herleid worden naar kosmische invloeden. De (on)vruchtbaarheid bij merrie’s zijn een verklaarbare wisselwerking met de natuur middels de plattegrond van het heelal (maar dan de WERKELIJKE horoscoop, gebaseerd op astronomische feiten en geen berekeningen uit de efemeriden die afwijkt van de sterremhemel). En zo is ook de dynamiek binnen de relatie tussen paard en mens een energetische uitwisseling die veelomvattend en vaak karmisch is.

Er is nog veel te leren met de natuur. De natuur is vele malen wijzer dan wij ons voor kunnen stellen. De bergen laten van zich horen wanneer je het op kunt brengen even stil te zijn. De zee wil met je in gesprek gaan wanneer je in staat bent de grootsheid van haar lichaam te zien. De sterren knipogen niet alleen maar kunnen hele gesprekken met je voeren wanneer je jouw oren de kans geeft andere geluiden te gaan horen….

Koester jezelf, volg zoveel mogelijk jouw hart, weet dat de gidsen en zielengroepen die verbonden zijn met jou alleen via rust en stilte zullen doorkomen. En dan is zichtbaar in de jaarhoroscoop van NL voor 2018 dat Regulus op de Ascendant staat. Dit is de poort naar de wereld met 6 graden Maagd ascendant.  Regulus als het hart van de Leeuw van het sterrenbeeld Leeuw bepaalt de sfeer en omgang met de wereld het komende jaar. Het is de eyeopener die binnen komt via hartintelligentie en de mensen met de zachte ogen om je heen die herkend kunnen worden…. De zielsverwanten die herkend en gevonden worden, het jaar van relaties! De oude waarden maken plaats voor realiteit en ontnuchtering en verschuiven behoeften en verlangens naar een volgende fase. Wanneer er vanuit de wilskracht doorgezet zal worden en behoefte aan controle en angst centraal staan, zullen teleurstellingen ontstaan. Deze richting zorgt voor energieverlies. De tevredenheid en hervorming van de basis zal bij veel mensen een belangrijk onderwerp zijn in 2018. Ook bij Paarden! Verwacht het onverwachte. De juiste dingen gebeuren vanuit rust. De maan staat conjunct  Alcyone in de jaarhoroscoop van 2018, Alcyone is de centrale zon van de Plejaden. De duiding die hierbij hoort is dat de vrouwelijke energie zal zorgen voor evenwicht. De stille, intuïtieve, rustige kracht met enige vertraging door zal komen en ontspanning erg belangrijk is om hiermee in contact te zijn. De vrouwen spelen een steeds belangrijkere rol!

Het collectieve zielsverlangen speelt zich af in Kreeft, het thuiskomen bij jezelf en het steeds meer erkennen van jouw eigen frequentie en “thuis”. Bij wie voel je je fijn, vertrouwd en veilig? Waar wil je wonen, op welke grond resoneer je goed, waar blijf je helder en gezond? De grote volksverhuizingen zullen ook in 2018 niet eindigen….. men wil zijn thuis vinden… familie verandert van waarde en zielsverwanten vormen de nieuwe thuisbasis …. Voel je welkom in de wereld!

De andromeda nevel op de cups van het 9e huis het komende jaar helpt ons verder in lichaamsbewustzijn en vertalen met hart en ziel. Wanneer je voelt dat iets niet goed voor je is, stop ermee. Wanneer je jouw lang gekoesterde wens weer herinnert, stel niet langer uit. Neem de risico’s die je wereld vergroten en verbreden en laat je meenemen…

Water speelt letterlijk op Aarde een steeds grotere rol zodat mens en dier los kan laten, zich over dient te geven, mee zal stromen. Maar ook de zuiverheid van het mee stromen, denk hierbij aan zuiver drinkwater, zal een belangrijke basis behoefte en rijkdom worden in de toekomst. Handelen richting onafhankelijkheid en zelfvoorzienend leven is de beste investering die je kunt doen. Hoe eenvoudiger hoe beter. Hoe meer kwaliteit, hoe beter.

Een jaar van groei en vorming, een 11 jaar (meestergetal) waarbij je mag rekenen op engelenwerk ~, we stromen door….. het lijden wordt lichter. Leiding nemen over je eigen leven en zorgdragen voor jezelf wordt beloond.

Voor meer informatie over Universe Astrology, workshops op locatie, lezingen of afspraken voor individuele consulten, verwijs ik je vriendelijk naar www.universeastro.nl. Mijn emailadres is info@universeastro.nl.

Aanbod: Unieke interactieve lezing op locatie incl. horoscooptekening van jouw paard!
Prijs 40 euro per persoon, minimaal 6 personen.
Maatwerk, hartverwarmend, inspirerend en zeer informatief!
Vraag naar de mogelijkheden voor een “Kosmisch Paarden onderonsje”op korte termijn.

 

Lieve mensen, heb het goed!
Heerlijke weken toegewenst en een liefdevol 2018.

Dank voor jullie interesse in mijn werk en graag tot ziens onder de sterren.

Hartegroet,

Lia Ouendag

www.universeastro.nl & www.paardenastroloog.nl
Praktijk in Deventer en Den Haag

Volg ons en

Geef een reactie