YamYamYam

Geplaatst op Geplaatst in hoofdcategorie

“ YamYamYam “

Mantra van het hart!

Ik neurie en zing zachtjes terwijl ik bij mijn paard sta…. ze luistert, staart wat in de verte en is in contact met mij… Ze is recent verhuisd. Nu wél op haar plek. De groep van 8 paarden is een warm bad voor haar. Jong en oud door elkaar heen. Tevreden en afgestemd kunnen wij tot rust gaan komen….

Als je je paarden niet meer aan huis kunt hebben en een pensionstal zoekt, begint er vaak een heel proces. Om de juiste plek te vinden die ook past bij jou en jouw paard is enige tijd en investering niet overbodig. En soms, kies je dan verkeerd… en moet je je paard weer verhuizen… Dan is toch verhuizen beter dan in een “ te andere” energie blijven en concessies doen die resulteren in onbalans met alle gevolgen van dien.

Veel paarden vinden het fijn als er zachtjes wordt gezongen of geneuried. Het geeft troost en omhulling, verbindt en brengt rust.

Mantra’s kun je zingen om je gedachten opzij te zetten. Om je hoofd wat leger te maken, te zakken in je lijf en te verbinden met het grotere kosmische lichaam. Je focust je op iets groters dan jezelf, zodat je meer rust kunt krijgen in het dagelijkse leven. Wij zijn in verbinding met een groter kosmisch lichaam en resoneren continu met natuurkrachten. Onze werkelijkheid is gebaseerd op energie, frequentie en resonantie. Paarden leven dichterbij deze werkelijkheid en zijn zich sterk bewust van een andere frequentie, energie of resonantie. Het geluid van een mantra is snel bekend en vertrouwd omdat de energie herkend wordt.

Yam Yam Yam

Door dit te zingen, verbind je je met de resonantie (het geluid) van het hart. Het hart is de verbinding die het contact kan doen laten ontstaan tussen mens en paard. De zachte ogen, de rustige ademhaling, de aanwezigheid, het hier en nu… echt en puur… oprecht en ontvankelijk… jij en het paard…

Of de mantra AUM; klank van eenheid/essentie
Aaa = de klank van de onderbuik (jouw basis)
Uuu = de klank van het middenrif/zonnevlecht (jouw contact en communicatie met de buitenwereld)
Mmm = de klank van het hoofd (activeert door de triling van de mmmm jouw derde oog)

Paarden hebben hun eigen zielsplan en energetische veld. Jouw veld, jouw energetische netwerk bevat een grote hoeveelheid informatie, klank en kleur die paarden direkt waarnemen. Paarden doen dit van nature. Maar ook mensen kunnen leren meer te horen en te zien. Zo kun jij ook leren, het veld van het paard te leren kennen. Dit energetische veld is de waarheid. Hiermee vindt het contact met de buitenwereld plaats. Door meer kennis over dit veld te krijgen, wordt een paard meer (h)erkend in zijn functioneren en zal de mens positiever kunnen bijdragen in een organische samenwerking.

Het geluid wat hoort bij een energieveld ook wel aura genoemd, is afhankelijk van de frequentie waar het paard zich op bevindt. Je kunt in een aura niet alleen kleuren en energiebanen waarnemen maar ook geluid. Het horen van geluid en het ontvangen van dit soort informatie is de ontwikkelingsproces die mensen de komende periode zullen beleven. De oren zullen steeds gevoeliger worden. Misschien hoor je ook steeds meer…. Kun je ook energie opvangen via het oor? Of raakt het juist overbelast en verstopt? Oorsuizen, gehoorproblemen, druk op oren hebben hier allemaal mee te maken. Er willen graag energiebanen verbreden en ander soort informatie binnen komen.

Het ene paard maakt met zijn energetische veld een licht en zingend geluid (vaak paarden die harmonie brengen en met een groot hart de rust en vrede bewaken in de groep).

Het andere paard maakt nauwelijks geluid (vaak hebben deze paarden wat onder de leden en is hun levenskracht ook zwak).

Sommige paarden en mensen hebben een veld met een enorme herrie (onrust, overprikkeld, uitgewaaierd energieveld), soort hardrock effect.

Je kunt het veld positief beïnvloeden door goede gedachten, liefdevol samen zijn, door door-te-ademen, ontspannen, hartfullness, goede voeding, (zon)licht.

Onze vibratie c.q. frequentie kan verhoogd worden naar een prettigere, hogere trilling. Hierdoor kan heling plaats vinden en ervaren wij een gevoel van tevredenheid en rust. Een hogere frequentie brengt ook een groter bewustzijn. Hoe hoger onze frequentie, hoe makkelijker het leven geleid kan worden en wij ons ontvankelijk zijn voor eye-openers en “ flow” . Hoe dichter wij bij ons zelf staan, hoe meer wij vanuit ons eigen centrum leven, hoe sterker wij ons verbonden zullen voelen met geluk en liefde. Iedere ziel (mens en dier) kiest voor een specifieke trillings-frequentie met bijbehorende intelligentie. Dit zijn automatische systemen die sterk gekoppeld zijn aan gedachten en emoties.

Maar, deze frequentie vraagt zorg. Het trouw blijven aan jouw afstemming gaat niet zonder slag of stoot. Concessies doen in kwaliteit en energie vragen een prijs. We leren en ontdekken dat door te ervaren en te beleven.
Paarden zijn hierin geheel afhankelijk van de keuzes die wij voor ze maken.

Zetten wij die harde popmuziek aan op stal, dan heeft dat consequenties voor het welbevinden van de paarden.

Kiezen wij voor veel suiker en eiwit qua voer voor onze paarden, dan heeft dit gevolgen voor geest en lichaam van het paard.

Kiezen wij voor een pensionstal met verhoogde onnatuurlijke omstandigheden zoals zendmasten, elektriciteitspalen, lucht en lichtvervuiling, heeft dit effect op het natuurlijke afweersysteem van paarden en wel-zijn.

Wij kiezen voor onze paarden de afstemming, energie en vibratie uit bij de keuze van een (pensioin)stal en realiseren ons niet altijd wat het effect van de omstandigheden zijn.

Daarnaast heeft ieder leven wezen op Aarde te maken met omstandigheden van buiten de Aarde. De kosmische kracht die ons meeneemt in een groter ontwikkelingsproces waar wij onderhevig aan zijn. Hoe centraler wij in onszelf kunnen leven en bij onszelf kunnen blijven, hoe makkelijker wij mee stromen met dit grote kosmische lichaam. Denk hierbij aan maanstanden, planetaire invloeden maar ook zonne-activiteit.

De zonnestorm van een paar dagen geleden (ik schrijf dit artikel tweede week mei 2018) zorgden voor vrijkoming van oude cel informatie en bracht nogal wat emotionele turbulentie. Het onzekere gevoel over van alles en nog wat had alles te maken met het karmisch ontladen van het lichaam op het diepste niveau, het celniveau. Dit is wat er gebeurt op Aarde na een zonnewind of zonnestorm. Dit gebeurt ook binnen de Aarde. Maar liefst 3 aardbevingen boven de 6 van schaal van Richter in een paar dagen.

In deze periode is als klap op de vuurpijl ook Jupiter recht tegenover de zon komen te staan. De zon als symbool voor onze hartintelligentie. Jupiter als symbool voor groei en uitvergroting maar wel tegenover elkaar. Van het een in het ander. Een behoefte om met deze twee krachten verder te groeien en door te ontwikkelen! Jupiter brengt groei, geluk, levenskracht en expansie. Zon geeft vruchtbaarheid, lichtkracht, positieve houding, bewustzijn.

Als je benieuwd bent in een horoscoop, wat de band met paarden je te vertellen heeft, kun je gericht en heldere wijzer worden. Of ben je nieuwsgierig of je met een waar paardenmens te maken hebt of niet, kijken we o.a. naar Jupiter in de horoscoop. Het paard zelf, dus het aangewezen paard in jouw leven is ook te herkennen aan de positie van Jupiter in jouw horoscoop. De zon geeft o.a. informatie over de hoeveelheid reeds opgedane hartintelligentie. Paarden vallen onder de Jupiterenergie, de positieve denker, de genezer die kwaad in goed verandert, de transformator van levenskracht. De zon is als grootste partner van Jupiter een gelijke bron van levenskracht, levensvreugde, positieve gedachten, licht en groei,

De Jupitermens, lees: het paardenmens, leeft in het Hier en Nu. Is aanwezig. Doet aan energie huishouding. Jupitermensen zijn mensen met een sterke Jupiterpositie in hun geboortehoroscoop. Jupiter plaatsing op de hoekhuizen of in aspect met een aantal persoonlijke planeten, krachtig aanwezig in het temperament van de zielshoroscoop. Jupitermensen zijn die mensen met paardenbloed! Hij weet wat hij doet, heeft een natuurlijk leiderschap en is gedreven. Je hebt paardenbloed, of je hebt het niet. In een horoscoop direkt na de geboorte herkenbaar :-). Vaak geeft de sterke jupiterplaatsing in een horoscoop een karmische verbinding aan tussen deze persoon en paarden naar vorige en toekomstige levens. De intensiteit van sommige relaties tussen paard en mens hebben alles te maken met karmische aspecten. De liefde die organisch stroomt binnen relaties is een teken van afstemming en gelijke resonantie. Zielsmaatjes.

De zon hoort bij Leeuw. Het waterman tijdperk is verbonden met de hartintelligentie van het teken Leeuw. Zonder hartkennis, geen gelijkwaardige relatie.

Jupiter hoort bij Boogschutter, de centaur, half paard/half mens.

Lichamelijk hoort Jupiter bij de lever, de pancreas en de suiker huishouding (liefde voor jezelf).

Mentaal hoort Jupiter bij het ethische denken. Het praktische denken over wat goed en kwaad is. Wat zuiver is en wat niet. Wat rechtvaardig is en wat niet. Jupiter staat ook voor de ontwikkeling van het bewustzijns-ik. Jij en jouw ego en de ontwikkeling richting hart en ziel.

Dit zijn de heldere gevolgen van het omgaan met paarden. Al deze aspecten van het paard worden geactiveerd bij mensen, wanneer zij omgaan met paarden. Dit is wat paarden ons komen brengen. De galactische bijdrage van de paardenzielen is vaak verbonden met het zielsplan van de eigenaar.

Ben je ook nieuwsgierig wat paarden jou in dit leven komen brengen of nog gerichter, welke afspraak jij met jouw eigen paard hebt gemaakt voor dit leven? Via jouw persoonlijke zielshoroscoop is een schat aan specifieke informatie beschikbaar om bewuster om te kunnen gaan met jouw paard of paarden in het algemeen. Paarden zullen bij jou een specifieke snaar aanraken. En ook het paard zal een pad volgens de gemaakte karmische afspraken met de ander, (be)leven. Ieder paard volgt ook zijn eigen zielspad. We ontmoeten, verrijken elkaar, beleven en ervaren. Ieder vanuit zijn eigen frequentie, resonantie en energie. Maar, let op, blijf je frequentie trouw. Anders voel je je ineens niet meer zo thuis! En dit geldt ook voor het paard….

Wil je ook als coach verdiepen en grotere verbanden zien tussen jou en de aanwezige paarden in jouw leven, jouw werk en zielsontwikkelingsprocessen?

Voel je welkom onder de sterren in mijn praktijk in Den Haag of Deventer, of voor een afspraak op afstand. Voor meer informatie:

www.universeastro.nl

email: info@universeastro.nl

ook voor consulten aan huis, voor paard en mens.

Zonnige groet!

Lia

 

 

 

 

Volg ons en

Geef een reactie