27/28 juli 2018

Geplaatst op Geplaatst in hoofdcategorie

Volle maan 27 juli 2018

Maansverduistering, zichtbaar tussen ongeveer 21.30u en 23.15u

En dan tijd voor magie…

De stilte in de natuur…

Het “oooohhhh gevoel, wauw……”

Naar boven kijkend, invoelend en luisterend zullen wij meegenomen worden in een bijzondere sfeer. Een paar uurtjes om verder, veel verder te kijken dan onze kleine wereld.

Voel je ook dat er iets in de lucht hangt deze weken? Er zijn doorbraken in relaties zichtbaar, mensen durven ineens hobbels te nemen waar ze lang tegenop zagen. Er wordt afscheid genomen en relaties beëindigd die niet langer voedend voor elkaar zijn. Maar ook nieuwe vriendschappen ontstaan
vanuit een zielsliefde die omarmt wordt. De maatjes herkennen elkaar, de steun is voelbaar en de flow de goede richting op. De zware energie daagt ons uit niet te ongeduldig te worden. De negatieve lading die ook groots manifesteert op Aarde in de vorm van grip, controle en macht vraagt erom bij jezelf te blijven en jouw waarheid te leven. Je zou je makkelijk kunnen laten verleiden tot lui gedrag. Of blijven incasseren van hetgeen niet goed voor je is. Of blijven vasthouden aan de oude waarden en ambities die al lange tijd niet meer waarmaken waar jij behoefte aan hebt. Doorgaan in een patroon ondanks de signalen van jouw lichaam? Deze weken lijkt daar verandering in te kunnen komen. Omstandigheden die helpen de  positieve wending te creëren. Je kunt het niet voorspellen. Je kunt je wel ontvankelijk open stellen en het onverwachte verwachten.

De komende maansverduistering is voor mij voelbaar als een wezenlijke nieuwe start en bekrachtiging van intenties die de wereld en jouw leven verlichten.
Het is een maansverduistering met bredere informatie en een stevige verankering naar jouw persoonlijke verbinding met deze kosmos. Er vindt een activatie van zielsprocessen plaats op groots niveau. Houdt daarbij ook de golfstromen, orkanen en vulkaanuitbarstingen in de gaten en andere heftige reacties uit de natuur. De Aarde herstelt haar balans en evenwicht onder invloed van de kosmos. En zo doet de mens het ook. Via het hart, celinformatie die vrij wil komen en evenwicht wat opnieuw gevonden wil worden. Veel op blote voeten lopen en veel water drinken, het helpt!

Wat opvalt aan de horoscoop van deze volle maan is de bedrukte en dwingende invloed op ons gevoelsleven en onbewuste staat via  een lijn van Mars, Pluto en Saturnus op een rij. Het onbewuste wil bewust worden.

Mars; onze mannelijke pool, de daadkracht en o.a. onze persoonlijke drijfveren. Pluto; hormonen, karma, onderste steen boven, intense ziekteprocessen, transformatie. Saturnus; vormgever, tijd, discipline, verantwoordelijkheid, fundament.

We zien verder Venus en Ceres in het teken Leeuw, als een soort escape van deze zware karmische lading die ons richting overgave brengt. “Ontspannen”, “werkelijk even in vrede zijn met jezelf”,  lijkt helend te zijn! We werken toe naar een periode waarbij karma en het kijken naar het verleden, niet meer functioneert of van toepassing is. We kunnen meer en meer naar voren kijken en waarnemen wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. Vruchtbaarheid in het bijdragen van een paradijs op Aarde?

Liefde en gelijkwaardigheid kan de liefde in relaties herstellen wanneer we bereid zijn ons aandeel op te pakken en verantwoording te dragen voor ons eigen gedrag. Onze kracht in positieve stappen helpt de Aarde haar lichtnetwerk verder op te bouwen en een ander soort samenleving kunnen doen
laten ontstaan. Door ons hart trouw te blijven en geen dingen te doen waar we ons niet goed bij voelen, kunnen wij een stevig fundament  trouw blijven en proberen zo oprecht en zuiver mogelijk met elkaar omgaan!  Dit gaat over Juno op de cusp van het 3e huis… Aanwezig zijn in het hier en nu, op dit
moment bewust handelen richting (ver)lichting en heldere communicatie. Doen wat je zegt. Zijn wie je bent. Open en ontvankelijk… en daardoor in staat te verbinden met jezelf, jouw partner en de wereld om je heen. Intenties zullen steeds belangrijker worden. Lijntjes worden korter. Telepathisch communiceren is actueel. Kijk om je heen, de wereld reageert sterk op jou, op elkaar, er is weinig tijd nodig om resultaat te zien… ook in het goede, in ieder klein stapje draag jij bij.

De zon op 9 graden Kreeft. De maan op 9 graden Steenbok

Deze 9 graden zijn een symbool van een periode waarbij veel wordt afgerond en tevens vanuit karmische lijnen, de pijn omgezet mag worden naar vrijheid en het doen van jouw unieke persoonlijke bijdrage!

Deze volle maan heeft een Waterman ascendant (waterman is het teken wat opkomt aan de horizon tijdens de exacte volle maan) en heeft een ongewoon karakter, de komende dagen zul je jouw identiteit sterker ervaren dan anders. Jouw persoonlijke galactische bijdrage zal logischer en dichterbij zijn. Het wordt immers geactiveerd door deze maansverduistering…

Het gevoel dat je het ineens weet, het ineens helder en duidelijk is wat je nu wel of niet moet doen.

Met plezier benoem ik een aantal duidelijke aspecten van de horoscoop van deze volle maan, gemaakt voor Deventer, 27 juli 2018 om 22.20u (moment van de exacte volle maan);

·         Poolster inconjunct zwarte maan + Poolster in het vierde huis: vindt richting in het grote geheel, dit aspect activeert een groot waarnemingsvermogen, tijdloos gevoel. Er is geen gevangenis op Aarde van tijd en ruimte. Tijd is liefde… tijd bestaat niet wanneer je je op het universele afstemt! Denk aan het gevoel van een verliefdheid. Of hoe de tijd ineens anders ervaren wordt wanneer je iets bijzonders ervaart! Het effect van de Poolster invloed is een praktische toepassing in jouw basis (1e en 2e chakra). Voelen dat je in je lijf woont. Aanwezig zijn op jouw pad met jouw ritme en in jouw afstemming. We kunnen ons letterlijk gewaar zijn van deze grootsheid. Jouw mogelijkheden zijn net zo groots in deze tijd!

·         Sirius driehoek Jupiter: groei in het erkennen van de waarheid. Bewuster worden in sneltrein vaart. Ontvangen van intuïtieve, vernieuwde kennis die ons aangeboden wordt vanuit Sirius. Inhoud en informatie komt vrij vanuit eerder geleefde levens en celgeheugen vanuit bloedlijn. Onderscheid, erken je voorouders en haal de krenten uit de pap ~

·         Ingaand conjunct Uranus Saturnus; vernieuwing en omwenteling (transformatie) kan alleen plaats vinden na ontnuchtering, hervorming en schoonmaak. Eerst herwaardering en orde op zaak stellen daarna vernieuwing verwelkomen. Buigen, ontvangen en vertrouwen zonder daarbij je eigenheid los
te laten. In het klein en in het groot. Jouw fundament wil geüpdatet worden en kennis is toe aan een refresh. Oude rituelen voldoen niet meer. Oude kennis is niet meer bruikbaar in deze tijd. Veel boeken hebben geen uitstraling meer… Alleen met ruimte, lees stilte, kunnen wij het gevoel van vrijheid ervaren. Alleen met rust, lees opnieuw stilte, zullen wij horen wat de nieuwe vorm en bijbehorende informatie inhoudt. Tijd van eyeopeners om jouw Aardse bijdrage, kracht bij te zetten. Saturnus in Slangendrager
geeft duidelijk aan dat via de natuur ontnuchterd zal worden en verbinding met de omgeving niet meer te ontkennen valt. Natuurkracht speelt de komende periode een grote rol in het ontwikkelen van een nieuw fundament, nieuwe vorm die gevonden wil worden en samenwerking met de natuur.

·         Zon Noordknoop driehoek Cheiron: Healing van hartenergie. Het hart vibreert. Het hart raakt meer en meer verbonden met meerdere dimensies, om draaierig van te worden! Healing via muziek, geluid, ether (lucht) en sfeer is wat de zon ons aanbiedt. De zon is niet zomaar zo volop aanwezig in dit
deel van Europa! De zon bereikt iedere cel en werkt aan onze vruchtbaarheid. Onze levenskracht en letterlijk vergroot hij lichtkracht!

·         Zuidknoop – Mars – Maan conjunctie: oude energie heeft een zorgzame, magnetische uitwerking op ons. Liever voor de ander blijven zorgen dan voor jezelf? Pas dan op, het is een valkuil. De zorg zal toenemen en het leven verzwaren wanneer je naast de zorg en zwaarte voor de ander, niet de
keuzes voor jouw eigen leven maakt richting licht, vrijheid en gezond verstand. Genegenheid tonen is normaal voor de ziel. Liefde is het toverwoord.

·         Vesta en het Galactische centrum in het 10e huis; Leiding vanuit hogere dimensies. Sterke energie en daadkrachtige impulsen die afgegeven worden vanuit het galactische centrum bieden richting voor de komende periode. Het zijn de grote vleugels die ons omringen en omhullen. Ons meenemen zodat we ons inderdaad gedragen kunnen voelen en mee kunnen stromen met de grote ontwikkelingsweg die plaats vindt.

·         Venus, Jupiter en Uranus lopen direct! Deze planeten zijn vol in hun energie aanwezig en beïnvloeden de Aarde op een extroverte wijze. Ze geven een toepasbaarheid en stromende energie op het gebied van Venus; aardse liefde, schoonheid, geld en creativiteit. Jupiter; hogere studie, jouw waarheid, groei, ontwikkeling, de wereldburgers verbinden. Uranus; vrijheid, onafhankelijkheid, vernieuwing, originele en unieke bijdrage leveren, jouw vleugels voelen….

Leuke linkjes zijn verder:

Geniet lieve mensen, van de Aarde, de zon en de Maan.

We hoeven niets te doen behalve ons open te stellen!

Heb het goed, met jezelf en elkaar.

Er wordt uitstekend voor ons gezorgd.

Namasté,

Lia Ouëndag

Volg ons en

Geef een reactie