YamYamYam

Geplaatst op Geplaatst in hoofdcategorie

Paardengeluid!

Hart – geluid!

“ YamYamYam “

Mantra van het hart!

Ik neurie en zing zachtjes terwijl ik bij mijn paard sta…. ze luistert, staart wat in de verte en is in contact met mij… Ze is recent verhuisd. Nu wél op haar plek. De groep van 8 paarden is een warm bad voor haar. Jong en oud door elkaar heen. Tevreden en afgestemd kunnen wij tot rust gaan komen….

Als je je paarden niet meer aan huis kunt hebben en een pensionstal zoekt, begint er vaak een heel proces. Om de juiste plek te vinden die ook past bij jou en jouw paard is enige tijd en investering niet overbodig. En soms, kies je dan verkeerd… en moet je je paard weer verhuizen… Dan is toch verhuizen beter dan in een “ te andere” energie blijven en concessies doen die resulteren in onbalans met alle gevolgen van dien.

Veel paarden vinden het fijn als er zachtjes wordt gezongen of geneuried. Het geeft troost en omhulling, verbindt en brengt rust.
Mantra’s kun je zingen om daarnaast je eigen gedachten opzij te zetten. Om je hoofd wat leger te maken, te zakken in je lijf en te verbinden met het grotere kosmische lichaam. Je focust je op iets groters dan jezelf, zodat je meer rust kunt krijgen in het dagelijkse leven. Wij zijn in verbinding met een groter kosmisch lichaam en resoneren continu met natuurkrachten. Onze werkelijkheid is gebaseerd op energie, frequentie en resonantie. Paarden leven dichterbij deze werkelijkheid en zijn zich sterk bewust van een andere frequentie, energie of resonantie. Het geluid van een mantra is snel bekend en vertrouwd omdat de energie herkend wordt.

Yam Yam Yam

Door dit te zingen, verbind je je met de resonantie (het geluid) van het hart. Het hart is de verbinding die het contact kan doen laten ontstaan tussen mens en paard. De zachte ogen, de rustige ademhaling, de aanwezigheid, het hier en nu… echt en puur… oprecht en ontvankelijk… jij en het paard…

Of de mantra AUM; klank van eenheid/essentie

Aaa = de klank van de onderbuik (jouw basis)

Uuu = de klank van het middenrif/zonnevlecht (jouw contact en communicatie met de buitenwereld)

Mmm = de klank van het hoofd, activeert door de triling van de mmmm jouw derde oog

 

 

Paarden hebben hun eigen zielsplan en energetische veld. Jouw veld, jouw energetische netwerk bevat een grote hoeveelheid informatie, klank en kleur die paarden direkt waarnemen. Paarden doen dit van nature. Maar ook mensen kunnen zichzelf leren méér te horen en te zien. Onze oren zijn tot veel in staat. Zij ontvangen alleen, oren zijn alleen ontvankelijk… verbonden met trilling, geluid en resonantie. Direkt in contact met jouw epifyse (pijnappelklier). Achter jouw derde oog. Oren zijn een prachtig middel en medium. Bij kinderen is de epifyse goed ontwikkeld, maar na de puberteit wordt hij kleiner, en bij oudere mensen is de klier vaak verkalkt en niet meer functioneel. Zie hier ook de gevoeligheid van oren. Kinderen kunnen harde geluiden vaak niet goed verdragen. Paarden ook niet. Die harde muziek uit de radio op menig stal, is voor paarden niet zaligmakend… Ouderen horen vaak niet meer goed, zie hier het verband met de verkleining van ons derde oog… Naar ons innerlijk luisteren en de vredige stilte kunnen vinden met jezelf, zegt veel over oren.

Oren zeggen dan ook veel over hartverbindingen. Leren luisteren is essentieel bij omgang met paarden. Je kent de situatie misschien wel: je maakt een buitenrit. Wil net iets eerder dan jouw paard, die tractor of onrustfactor uit de buitenwereld horen om jouw paard ook de leiding te kunnen geven die ze vraagt. Geluid resoneert, heeft invloed op de omgeving en jouw gevoelsleven. Bij paarden nog meer dan bij ons. De energie ook wel aura of uitstraling genoemd, maakt werkelijk geluid. Dit kun je leren horen. Luister maar… vergroot het bereik van je oren… zet je hartintelligentie hierbij in en voel, neem waar en laat je verwonderen.

Zo kun jij ook leren, het veld van het paard te leren kennen. Dit energetische veld is de waarheid. Hiermee vindt het contact met de buitenwereld plaats. Door meer kennis over dit veld te krijgen, wordt een paard meer (h)erkend in zijn functioneren en zal de mens positiever kunnen bijdragen in een organische samenwerking.

Het geluid wat hoort bij een energieveld ook wel aura genoemd, is afhankelijk van de frequentie waar het paard zich op bevindt. Je kunt in een aura dus niet alleen kleuren en energiebanen waarnemen maar ook bijbehorende klanken. Het horen van geluid en het ontvangen van dit soort informatie is de ontwikkelingsproces die mensen de komende periode zullen beleven. De oren zullen steeds gevoeliger worden. Misschien hoor je ook steeds meer…. Kun je je voorstellen dat je ook energie kunt opvangen via het oor? Of raakt het juist overbelast en verstopt? Oorsuizen, gehoorproblemen, druk op oren hebben hier allemaal mee te maken. Er willen graag energiebanen verbreden en ander soort informatie binnen komen.

Het ene paard maakt met zijn energetische veld een licht en zingend geluid (vaak paarden die harmonie brengen en met een groot hart de rust en vrede bewaken in de groep). Het andere paard maakt nauwelijks geluid (vaak hebben deze paarden wat onder de leden en is hun levenskracht ook zwak). Sommige paarden en mensen hebben een veld met een enorme herrie (onrust, overprikkeld, uitgewaaierd energieveld), soort hardrock effect. Je kunt het veld positief beïnvloeden door goede gedachten, liefdevol samen zijn, door door-te-ademen, ontspannen, hartfullness, goede voeding, (zon)licht. Onze vibratie c.q. frequentie kan verhoogd worden naar een prettigere, hogere trilling. Hierdoor kan heling plaats vinden en ervaren wij een gevoel van tevredenheid en rust. Een hogere frequentie brengt ook een groter bewustzijn. Hoe hoger onze frequentie, hoe makkelijker het leven geleid kan worden en wij ons ontvankelijk zijn voor eye-openers en “ flow” . Hoe dichter wij bij ons zelf staan, hoe meer wij vanuit ons eigen centrum leven, hoe sterker wij ons verbonden zullen voelen met geluk en liefde. Iedere ziel (mens en dier) kiest voor een specifieke trillings-frequentie met bijbehorende intelligentie. Dit zijn automatische systemen die sterk gekoppeld zijn aan gedachten en emoties.

Deze frequentie vraagt zorg. Het trouw blijven aan jouw afstemming gaat niet zonder slag of stoot. Concessies doen in kwaliteit en energie vragen een prijs. We leren en ontdekken dat door te ervaren en te beleven. Paarden zijn hierin geheel afhankelijk van de keuzes die wij voor ze maken. Kiezen wij voor veel suiker en eiwit qua voer voor onze paarden, dan heeft dit gevolgen voor geest en lichaam van het paard. Kiezen wij voor een pensionstal met verhoogde onnatuurlijke omstandigheden zoals zendmasten, elektriciteitspalen, lucht en lichtvervuiling, heeft dit effect op het natuurlijke afweersysteem van paarden en wel-zijn.

Daarnaast heeft ieder leven wezen op Aarde te maken met omstandigheden van buiten de Aarde. De kosmische kracht die ons meeneemt in een groter ontwikkelingsproces waar wij onderhevig aan zijn. Hoe centraler wij in onszelf kunnen leven en bij onszelf kunnen blijven, hoe makkelijker wij mee stromen met dit grote kosmische lichaam. Denk hierbij aan maanstanden, planetaire invloeden maar ook zonne-activiteit.

De zonnestormen zorgen voor vrijkoming van oude cel informatie en ontlading van oude energie. Het brengt nogal eens wat emotionele turbulentie. De aardbevingen die zonneactiviteit veroorzaakt, naast verandering van golfstromen, ontstaan van orkanen en bv vulkaanuitbarstingen zijn in ons menselijke en paardenlijf ook aan de orde.

We leven in een bijzondere periode waarin veel oude patronen worden verhoogd in trilling door je bewust te worden van je bent. Jouw thema is vaak ook het thema van het paard wat je in jouw leven ontmoet. Alles met een doel, een zielsafspraak, een bijbehorende hartverbinding.

Geluid en muziek in het algemeen, kan veel helen zonder woorden. Paarden reageren heel positief op de juiste muziek, denk aan mooie klassieke stukken van Bach (Air), Vivaldi (4 jaargetijden) bv. De mantra’s voor het hart zijn een prachtige start om met jouw paard te starten alvorens je die rit gaat maken of die training wil gaan doen.

Geluid laat ons voelen, beleven en wat minder denken.

Laat jij je ook graag verwonderen?

Voel je welkom onder de sterren in mijn praktijk in Den Haag of Deventer, of voor een afspraak op afstand. Voor meer informatie:

www.universeastro.nl

email: paardenastroloog@gmail.com of info@universeastro.nl

Zonnige groet!

Lia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons en

Geef een reactie